'Het nieuwe CKV' - Is dit kunst of kan het weg?

Culturele Kunstzinnige Vorming is een fantastisch vak. Het is hét vak waarbij je er als leerling achter kunt komen hoe kunst een waardevolle plek in jouw leven kan vervullen; door van verschillende kunstvormen te proeven en je er voor open te stellen. Met het nieuwe CKV kan er op elke school meer richting en duiding worden gegeven aan het vak, waarmee leerlingen niet alleen het vak beter binnen hun curriculum kunnen plaatsen maar vooral de waarde die kunst voor hen kan hebben ontdekken. De vraag of iets kunst is of weg kan zullen leerlingen onderbouwd kunnen beantwoorden.

 

Mijn specialisme is moderne, postmoderne en hedendaagse kunst. Ik bied scholen een voorbereidende les met opvolgende excursie en nabeschouwende les aan waarbij leerlingen kennis maken met Nederlandse hedendaagse kunstenaars van 21e eeuw en hedendaagse kunstinstellingen. Dit zullen kunstenaars zijn die bij de 'Hollandse Meesters van de 21e eeuw' horen of kunstenaars die hard aan de weg timmeren en daar in de toekomst zeker onder zullen vallen. Zo heeft het GEM (Den Haag) onlangs werk van Folkert de Jong en Maaike Schoorel tentoongesteld. 

 

Tijdens de voorbereidende les en de excursie onderzoeken leerlingen de positie van de kunstenaars binnen onze maatschappij aan de hand van de  vier domeinen van het nieuwe CKV. De dimensies van domein B zullen de invalshoeken voor onderzoek bieden. De les en excursie zullen een (theoretisch onderbouwd) beeldverslag als eindresultaat hebben die in een nabeschouwende les wordt behandeld.

 

Voor informatie, een aanvraag of afstemming op maat van dit programma kun je  hier contact opnemen.